2 uien (fijn snipperen)
2 knoflookteentjes (fijn hakken, of persen)
4 aardappelen (kleine blokjes snijden)
4 courchettes (kleine blokjes snijden)
1,5 tot 2 liter groente bouillon (eerst anderhalf, als het te dik is dan voeg je een beetje bij)
Peper
Zout
als je in huis hebt; Kerriepoeder
2 knoflookteentjes (fijn hakken, of persen)
4 aardappelen (kleine blokjes snijden)
4 courchettes (kleine blokjes snijden)
1,5 tot 2 liter groente bouillon (eerst anderhalf, als het te dik is dan voeg je een beetje bij)
Peper
Zout
als je in huis hebt; Kerriepoeder
Bak de uien
langzaam in wat olijfolie tot het goed begint te fruiten, voeg ook al de
knoflook toe (mag bruin worden, let op dat het niet verbrand)
Als de ui een beetje bruin begint te worden, dan bak je de aardappelen mee op halfhoog vuurstand, doe dit ongeveer 5 min (goed roeren blijven tijdens dit proces, anders verbrand de boel)
Als de ui een beetje bruin begint te worden, dan bak je de aardappelen mee op halfhoog vuurstand, doe dit ongeveer 5 min (goed roeren blijven tijdens dit proces, anders verbrand de boel)
Voeg de blokjes
couchette toe, en doe het zelfde als met de aardappelblokjes… als het geheel te
droog overkomt, voeg dan alvast een klein beetje van de bouillon toe..
Als alles een gelijkmatige kleur krijgt, voeg dan de anderhalve liter bouillon toe. Breng het aan de kook, laat het 10 min zacht koken, waarbij de deksel op de pan mag. Stoomverlies is niet erg… mag maar hoeft niet perse.
Na de 10 minuten: het geheel pureren tot een egale soep…. Om de soep dikker te maken, voeg geen crème-freche of andere iets anders toe.. maar gebruik brood (pureer een paar sneetjes bruin/wit in de soep mee) Als de gewenste dikte is bereikt laat je het geheel nog zo’n 5 tot 10 min zacht doorkoken.
Voeg wat zout en peper toe… proef goed wat er gebeurt, iedere keer dat je een beetje toevoegt…
Als alles een gelijkmatige kleur krijgt, voeg dan de anderhalve liter bouillon toe. Breng het aan de kook, laat het 10 min zacht koken, waarbij de deksel op de pan mag. Stoomverlies is niet erg… mag maar hoeft niet perse.
Na de 10 minuten: het geheel pureren tot een egale soep…. Om de soep dikker te maken, voeg geen crème-freche of andere iets anders toe.. maar gebruik brood (pureer een paar sneetjes bruin/wit in de soep mee) Als de gewenste dikte is bereikt laat je het geheel nog zo’n 5 tot 10 min zacht doorkoken.
Voeg wat zout en peper toe… proef goed wat er gebeurt, iedere keer dat je een beetje toevoegt…
Als laatste voeg je
wat kerrie toe, waardoor de soep ietwat zoeter wordt.. voeg toe naar eigen
smaak… om de soep goed te proeven, proef niet direct uit de pan, maar leg met
je lepel wat van de soep op een schoteltje, en neem het vanaf daar weer
met de lepel terug om te proeven (zodat het snel is afgekoeld, waardoor je
smaakpapillen beter onderscheidt kunnen maken tussen de verschillende facetten
van de soep).
Staat duidelijk beschreven. .nu hopen dat het ook mij lukt ;)
BeantwoordenVerwijderenBedankt.
gr je moeder