maandag 19 december 2011



 


- 8 kippenpootjes                                                                    
- 3 teentjes knoflook                                                                          
- 3 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- 350 ml rode zoete wijn
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
- Olijfolie extra virgine
- Bloem

Wrijf de kippenpootjes goed in met peper, zout en als laatste met bloem.

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kip aan. Als de kip een beetje bruin begint te worden, voeg je de knoflook toe en laat dit ook bruin worden. Als je de knoflook bruin genoeg vindt, dan voeg je de rest van de ingrediënten toe.

Deksel op de pan en een uurtje op laag vuur laten sudderen. Na een half uurtje even één keer de kip omdraaien. Tussendoor 1 a 2 keer roeren.

Na het uur wat suiker toevoegen naar eigen smaak (om het zure van de tomaat en eventueel de wijn weg te halen) en serveren.

                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen